Inbjudan och anmälan till T.I.A. RM 2015!

När tusentals soldater i medeltidens Kina stod prydligt uppställda med vapen i hand och redo för en blodig sammandrabbning på ett vidsträckt slagfält var kunniga och erfarna officerare soldaternas största chans till seger och således överlevnad. Men, när sammandrabbningen väl sker och luften kring soldaterna fylls av virvlande jorddam som blandas med ljudet av mullrande hästhovar och ångestfyllda skrik från sårade är det ingen lätt uppgift att leda en armé. Att ropa ut kommandon räcker bara så långt som lyckan tillåter och beroende på väderförhållanden är signalflaggor ibland osynliga.

Det man då gjorde för att kommendera en armé var att resa en så kallad 中军擂鼓台 (Zhōng jūn léi gǔ tái), en plattform där höga militära officerare stod upphöjda över slagfältet tillsammans med en grupp trumslagare. Officerarnas order om anfall, förflyttningar eller reträtt kommenderades ut över slagfältet med hjälp av olika trumrytmer som soldaterna och deras befäl lystrade till.

Under sungdynastin (~900 år efter Kristus) började man resa dessa plattformar för andra event än storskalig krigsföring, som boxningsmatcher eller kampturneringar med vapen. Duellerna fick ofta dödliga avslut i vilka en vinnare var lätt att kora. Man kunde även vinna sina dueller genom att knocka sin motståndare eller kasta av honom från plattformen. Plattformen fick ett kortare namn som gäller än idag; 擂臺 – Léitái. Översätter man tecknen separat innan man slår ihop dem får man begreppet ’trumslagarplattform’, översätter man de två tecknen tillsammans får man ett annat uttryck som inte gärna kan missförstås – utmaning!

Med den lilla historielektionen vill vi i T.I.A. Borås välkomna resten av T.I.A. Swedens medlemmar till årets stora utmaning – Riksmästerskapet i Sanshou 2015!

Riksmästerskap i Sanshou 2015

Det är första gången T.I.A. Borås anordnar denna fantastiska T.I.A. -tradition och vi kommer göra vårat absolut yttersta för att det ska bli ett riksmästerskap värt att minnas för både deltagare och åskådare.

Vårt fokus för detta riksmästerskap är att ge alla en chans att prova på hur det är att tävla i Sanshou, det officiella regelsystemet för stående kamp som tränas ute i klubbarna. Vi kommer att hålla matcher i både B- och C-klass, vilket innebär att alla deltagare kommer möta ett så jämlikt motstånd som möjligt. B-klass är till för de fighters som tävlat tidigare och känner sig trygga på mattan. C-klass är en nybörjarklass för de som känner sig lite sugna på att testa sina kunskaper på mattan för första gången. Det kommer bli en perfekt första tävlingschans för de som aldrig tävlat tidigare, samtidigt som lite mer erfarna fighters kommer få det motstånd de förtjänar.

Tid och plats

Riksmästerskapet kommer hållas i Daltorphallen i Borås den 14 November. Adressen till hallen är 504 33, Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås, karta finner du nedan. Det finns en stor parkering vid Åhaga ett stenkast ifrån hallen.

Eventet börjar med en invägning och registrering för alla deltagare klockan 09.00 och varar fram till 10.30. klockan 12.00 kommer tävlingarna att dra igång och hålla på fram tills prisutdelningen börjar 15.30.

Kostnad

Kostnaden för att tävla är 200:- som betalas på plats. En publikbiljett för de som vill spana in tävlingen från läktaren kostar 50:- , även det betalas på plats. Barn upp till 14 år kommer in gratis. Vi tar emot kontantbetalning, kortbetalning eller SWISH. Varje klubb får ta med sig två coacher som får gratis inträde.

Tävlingen

De tävlande kommer delas in i dam- och herrklass samt B- och C-klass. Självklart delas de tävlande också upp i viktklasser, dessa är: -55Kg, -60Kg, -65Kg, -70Kg, -75Kg, -80Kg, -85Kg, -90Kg och +90Kg.

De tävlande kommer bära följande skydd: Tandskydd, suspensoar, benskydd, handskar, huvudskydd och kampväst. Tandskydd och suspensoarer är personliga skydd som medtages av den tävlande, resten finns på plats.

Ronderna kommer gå på en 7 x 7 meter stor Léitái som är upphöjd 60cm från golvet.

Vi kommer utse 1:a plats, 2:a plats och 3:de plats i varje viktklass. Dessutom kommer huvuddomaren utse tävlingens fighter. Tävlingens fighter är den kille eller tjej som gjort den bästa insatsen under tävlingens gång! Priset till tävlingens fighter är ett presentkort på 500:- hos nicopiasport.se som säljer allt ifrån Kung Fu dräkter till sparringmaterial.

Tävlingslicens

Alla tävlande måste ha med sig en tävlingslicens som är utfärdad av Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Sedan den 1 augusti 2008 är det lag på att alla som tävlar i sanshou, liksom i andra kampsporter som har tekniker mot huvudet, ska ha en giltig tävlingslicens. Licenserna utfärdas av S&BK:s kansli och eftersom det ibland kommer in väldigt många ansökningar gäller det att vara ute i god tid. Minst två veckor innan du måste ha ditt kort behöver en komplett ansökan vara inne på kansliet för att du ska kunna vara säker på att få ditt kort i tid. Tävlingskortet kostar 300 kronor och gäller i fem år.

Tävlingslicens är absolut inte så krångligt som det först kan låta. Du skaffar enkelt en tävlingslicens genom att klicka på denna länk och fylla i dokumenten.

Vi vill åter understryka att tävlingslicensen måste tas med till tävlingen. Ingen tävlingslicens, ingen tävling.

Anmälan

Varje tävlande måste anmäla sig via formuläret nedan och varje anmälan är bindande! Vi kommer lägga tävlingschemat efter alla anmälda vilket innebär att det blir stora problem om någon anmäler sig och inte dyker upp på tävlingsdagen! Sista anmälningsdag är 13 November! Anmälan på matchdagen kan göras i mån av plats till kostnad av 400:-

Ditt för- och efternamn (obligatorisk)

Ditt fulla personnr (obligatorisk)

Vad har du för telefonnummer? (obligatorisk)

Vilken klubb kommer du ifrån? (obligatorisk)

Vem/vilka kommer coacha dig? (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Vilken huvudklass vill du gå i? (obligatorisk)
B-klassC-klass

Vilken viktklass planerar du att tävla i? (obligatorisk)

Du har förstått att du måste ha med dig tävlingslicens till tävlingen för att få tävla? (obligatorisk)
JA!

Eventuell fråga

Övrigt

Det kommer finnas läktare för publiken och fika att köpa på plats. Det kommer även gå att köpa diverse kampsportsmaterial på plats då Nicopiasport kommer finnas i hallen med en monter fylld av grejer till fördelaktiga priser!

Med allt detta sagt, varmt välkommen till T.I.A. RM 2015 i Borås den 14 november! Sprid gärna denna inbjudan på Facebook och andra ställen. Ju fler som ställer upp, desto roligare kommer eventet att bli! Du som känner dig lite nervös och tveksam till att tävla, anmäl dig och testa – du kommer inte ångra dig!

Med vänlig hälsning,
Andréas Sjöblom, chefsinstruktör med förening

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.