Träning för barn och juniorer i Borås

Är man under 15 men ändå vill träna Kung Fu så är man välkommen till någon av våra två grupper som inriktar sig specifikt på barn och juniorer. Den förstnämnda är till för åldrarna 7 till 11, och den andra 12 till 15. Barn- och juniorräning i Kung Fu syftar till att ge barn och ungdomar en allsidig och rolig motionsform samt en skolning i Kung Fu, d.v.s. att lära sig respektera sig själva och andra, vara ödmjuka, och att kämpa. Vi lägger även fokus på att lära barnen saker som koordination, kroppskontroll, grundläggande fysik. Vi varvar den traditionella Kung Fu som du kan läsa mer om här med lekar, hur stor del av träningen som ägnas åt lek är beroende av ålderssammansättning och mognad i grupperna. Barnens former är relativt korta, enkla och syftar till att lära ut specifika färdigheter, t.ex. kraft eller balans. Barn tränar inte s.k. fri kamp, men utför kampförberedande moment, såsom en-stegs-sparring, improviserade parkamper, kamplekar och brottning

Träningsgrupper för barn i Borås

Juniorgruppen befinner sig i den stundtals utmanande situationen att inte behandlas som barn, men heller inte riktigt som vuxna. Det ställs högre krav på både teknik, disciplin och fysisk förmåga. Lekar förekommer i mindre utsträckning och med vissa skillnader i utförande som syftar till att utveckla saker som behövs för Kung Fu – men inbakat i lite lekfullhet. Gruppen ska göra juniorer redo för övergången till vuxengruppen när de fyller 15 då det blir ”på riktigt”. Därför är juniorgruppens träning ganska varierad, och anpassas utifrån vilka som närvarar på passet och vad just de behöver. Här förekommer även mer fokus på övningar i par och kraftfulla tekniker – men fortfarande ingen fri kamp / sparring.

Rolig och spännande träning för barn i Borås

Övergången från en grupp till en annan kan lätt vara det absolut mest kritiska inslaget i en kampsportares ”karriär”. Om den kommer för tidigt är det viktigt att man tar upp det med sin instruktör utan att se det som ett nederlag. Bättre att fortsätta träna med den grupp man redan känner och vet att man har roligt med, än att sluta träningen helt och hållet. Det finns även exempel på de som gått upp i en högre grupp något före angiven ålder men det är endast i undantagsfall och sker på instruktörens initiativ efter noga övervägande.

Alla barn och ungdomar i åldrarna 7 till 15 år är välkomna. Klicka på Börja träna nu! till höger för en gratis provträning!