Kategoriarkiv: Klubbnyheter

Terminsstart VT 2019

Chin!

https://www.publicdomainpictures.net/pictures/270000/velka/silhouette-kung-fu-wushu-shaolin-1533817140Lhg.jpg

Efter julskinka och nyårsbubbel är det dags att hälsa såväl gamla som nya medlemmar välkomna att börja träna igen! Upplägget är samma som förra terminen, d.v.s. enligt följande:

Må 14/1: Kung-fu och Sanshou, avancerad grupp, 19:00 – 21:00 (fråga din instruktör om du är osäker på vilken grupp du tillhör).

Ti 15/1: Kung-fu juniorgrupp, grad 0-3, 18:00 – 19:00.

On 16/1: Kung-fu och Sanshou, ***nybörjargrupp***, 19:00 – 21:00.

To 17/1: Kung-fu, juniorgrupp, grad 4 och uppåt, 18:00 – 19:00.

To 17/1: Kung-fu och Sanshou, avancerad grupp, 19:00 – 21:00.

 

Så om du är sugen att komma och provträna – vänta inte! Gör det nu! Det finns inga bra skäl att vänta tills senare, utan passa på nu första månaden när vi har nybörjarintag. Du behöver inte ”komma i form” först, utan det är lite det vi är till för att hjälpa till med. Det enda du behöver är t-shirt, shorts, vattenflaska och ett glatt humör – så löser vi höga knän och glada tillrop! Lokalen låses upp en kvart före utsatt tid och låser kort efter, så kom i tid ;)

Medlemsavi:er Våren 2016

Hej alla Krigare.

Terminen är i full gång. Vi hoppas du redan hunnit med ett och annat svettigt pass.

Som ni kanske noterat så har medlemsavi:n kommit på mailet.

Följande fel i texten har upptäckts av en observant medlem. Det står att det är för
Höstterminen 2015.
Detta är fel och skall stå Vårterminen 2016 i mailet. Så ni kan betala mot denna Avi.

Har ni ännu inte fått något mail med en Avi. Så skicka ett mail till mig som Kassör (sverker@boraskungfu.com). Så ska vi se vad som har hänt och varför ni saknas i vårt medlemsregister.

Mvh TIA Borås (Sverker)

Nu är det dags – terminsstart den 11 Januari!

Äntligen – den långa och tradiga jul- och nyårshelgen är över! Nu kan vi lägga torra pepparkakor och sötsliskig glögg åt sidan och återgå till en vardag full med rolig träning, hejdlöst svettande och envist kämpande! Kort och gott; allt som gör livet gôtt att leva (som vi säger på västgötska)!

Träna kampsport i Borås

Nu på måndag den 11 Januari klockan 19.00 drar vårterminen igång och självklart hoppas både Gaau Lin Evefall och jag på att se dig och så många andra medlemmar som möjligt på plats i hallen! 2015 var på alla vis ett rekordår för T.I.A. Borås, det bästa året någonsin i klubbens 12 år långa historia. Men, som du säkert vet är rekord bara till för att överkommas, och det är precis vad vi planerar att göra under 2016.

Under 2016 kommer vi satsa på att kämpa till oss ännu fler medaljer under olika tävlingar och dekorera ännu fler kung fu krigare med välförtjänta bältesgrader! Ord kan inte beskriva hur mycket vi ser fram emot att få åka på träningsläger runt om i Sverige och knyta ännu starkare band till våra systerklubbar inom T.I.A. Sweden. Det är trots allt vårat starka förbund (T.I.A. Sweden) som i slutändan gör vår kampsportsklubb till något utöver det vanliga, det som skiljer oss från alla ensamstående McDojos där ute. Tack vare vårt förbund har vi stolta kinesiska traditioner att föra vidare in i 10-talet. Tack vare vårt förbund kan vi utveckla våra elevers kunskap och tränares kompetens på ett vänskapligt vis som andra kampsportsklubbar bara kan drömma om.

Både Gaau Lin Evefall och jag ser fram emot att ta 2016 med storm. Tillsammans med dig och alla andra elever i T.I.A. Borås kommer vi göra detta till det bästa kampsportsåret någonsin!

Träningarna drar som sagt igång på Måndag den 11 Januari klockan 19.00, våra träningar löper på efter samma träningstider och i samma träningshall som föregående termin. Om du som läser detta just nu vill veta exakt vilka träningstider vi kör efter och vart vi håller till kan du klicka på ”Vanliga frågor” i menyn för att hitta svar.

Är du nybörjare och funderar på att börja träna hos oss välkomnar vi dig mer än gärna! Allt du behöver göra för att träna hos oss är att skriva in dig via den här webbplatsen. Klicka bara på ”Börja träna!” i menyn så är du hos oss och svettas på nolltid!

Återigen, varmt välkomna tillbaka till Borås bästa kampsportsklubb – T.I.A. Borås!

Andréas Sjöblom
教练 Gaau Lin

Ny termin, nya tider

Äntligen är sommaren över och därmed sätter en ny termin igång när som helst nu – på onsdag den 2:e september närmare bestämt! Denna termin bär med sig en hel del stora förändringar av träningstiderna och vår förhoppning är att det ses som enbart positivt för alla inblandade. Bland annat har vi fått tillbaka torsdagstiderna igen (!) och eftersom de gemensamma träningarna kungfu / sanshou på samma tider bara inneburit positiva fördelar och starkare gemenskap så vill vi köra vidare på det. Istället för att ha en dag gemensam och varsin egen har vi valt att utöka så alla tre tiderna kör gemensamt. Både kungfu och sanshou får alltså en extra dag till sitt förfogande. Mer träning för alla!

Även barn- och juniorgrupperna står inför lite förändrat upplägg. Först och främst så utgår lördagar helt och hållet, men oroas inte – det kommer inte innebära mindre tid åt dessa utan snarare tvärtom. På tisdagar inleder barngruppen klockan 18 med en timmas träning precis som tidigare. Nytt för i år är att just detta pass kommer vara fullt fokuserat på nybörjare, deras behov. Även tidigare elever får naturligtvis alltid också vara med på denna grundträning. Nytt för i år är att det kommer hållas ett separat pass för avancerade elever på torsdagar 18 – 19. Juniorgruppen har den kanske största förändringen. Istället för en timmas träning två gånger i veckan kommer de nu ha två timmars träning en gång i veckan för att bättre förbereda inför övergången till vuxengruppen vars pass är två timmar långa. Men inte nog med det – i och med utökade antalet dagar kommer juniorer även få testa på att vara med på vuxenträningen på torsdagar.

Låter det rörigt? Sammanfattningsvis är höstens tider som följer:

Kung-Fu VuxengruppKung-Fu JuniorgruppKung-Fu BarngruppSanshouQi-Gong
Måndagar 19:00-21:00
Onsdagar 19:00-21:00
Torsdagar 19:00-21:00
Tisdagar 19:00-21:00
Torsdagar 19:00-21:00
Tisdagar 18:00-19:00
Torsdagar 18:00-19:00
Måndagar 19:00-21:00
Onsdagar 19:00-21:00
Torsdagar 19:00-21:00
Måndagar 18:00-19:00

Höstlov

Denna veckan är det höstlov därför är barn- och juniorträningen inställd både på

28 / 10 tisdag och 1 / 11 lördag.

 

Hoppas ni får ett fin lov, så syns vi nästa vecka.

 

Mvh TIA Borås

Välkommen till ett pass med oss och Sifu Paul lördagen den 23/11!

Paul Roos, som är en av förbundets högst graderade mästare, kommer hela vägen från Växjö till Borås för att få träffa dig och leda ett pass i modern kamp (sanshou). Även om det är ett Sanshou-pass lämpar det sig lika bra till Kung-Fu elever. Passet kommer vara 1½ timma långt och innehålla nyttiga och roliga teknikkombinationer och förmodligen lite sparring mot slutet.

Kort och gott är detta en lördagsmorgon som du inte vill missa! Träningen kommer ta plats i Byttorps Skolgymastiksal (Vindelgatan 4 504 65 Borås) mellan 09:00-10:30 lördagen den 23/11. Det kostar såklart inget att vara med på träningen. Efteråt kommer vi ta oss in till stan för att avnjuta en välförtjänt pizza eller sallad ihop!

Vi har skapat ett event på Facebook för träningen. Gå in här och anmäl dig själv om du också vill vara med. Har du inte Facebook så går det bra att anmäla dig via en kommentar på detta inlägg!