Kategoriarkiv: Kung-Fu

Tankar efter sommarlägret 2016

Väl hemma efter ett sommarläger är det mycket att smälta, många intryck reflektera över, mycket kunskap att ta tillvara på. Fortfarande har ingen tidsmaskin eller tidseffektiv kloning uppfunnits som skulle tillåta att närvara på samtliga 25 pass som erbjuds så jag kan omöjligen sammanfatta hela lägret. För egen del var det Qi Gong för hela slanten men det såg ut att vara mycket kul även på de andra spåren med en hel del fighting. Just detta årets sommarläger kommer jag ändå minnas som alldeles extra speciellt av personliga skäl. Lite bakgrund till varför kan du läsa här i ett inlägg jag skrev för ganska exakt 3 år sedan efter mitt första sommarläger. Lite kort kan det sammanfattas som mina reflektioner över varför jag redan då kände att T.I.A. skulle komma att bli annorlunda från övriga stilar av kampsystem jag testat mig fram genom under föregående 23 år. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om varför men det kändes annorlunda då och det känns annorlunda nu. Det inlägget avslutade jag med att uttrycka en förhoppning om att bli kvar och kanske i någon liten mån till och med bidra på något vis. När jag nu skriver detta studsar jag mellan ”det är bara tre år sedan!” för att det känns som igår, och ”är det verkligen bara tre år sedan?” för att det samtidigt känns som en halv evighet sedan på grund av att det har hänt så mycket sedan dess.

 

I våras upplevde jag den något skräckblandade förtjusningen av att bli tillfrågad om jag kunde tänka mig hålla ett pass på sommarlägret, men utan alltför många sekunders tvekan tackade jag glatt ja. Det mynnade ut i ett pass i grundläggande hantering av kula i Qi Gong. Hur man formar handen, hur man håller kulan, lite olika övningar, hur den är ett utmärkt redskap för att känna av hur man egentligen utför andra övningar, samt även lite lätt touchande angående lau gong i slagsammanhang.

En ännu större milstolpe är dock att det skedde en gradering i Qi Gong – och inte vilken som helst – utan någonting riktigt riktigt stort! William, Alicia och Christian erövrade första graden i qigong, och blev därmed både Borås första graderade elever i Qi Gong på några år samt ”min” första kull. Stort grattis till dem! Själv var jag spänd som en fiolsträng under i stort sett hela lägret för deras skull ;) Inte på grund av tvivel, men precis som Sifu Zi Tjynn inledde ”ansvaret för eventuella missar är inte ert fel utan ligger hos er instruktör”. Självklart är det så och jag är stolt över er alla tre!

qigong

I och med detta känner jag redan nu att det jag skrev om för tre år sedan faktiskt börjat förverkligas. Jag har bidragit med ett pass på sommarlägret och förmedlat ett begynnande intresse för Qi Gong. T.I.A. är chansen till så mycket mer att än att bara fysisk närvaro mellan två klockslag ett par gånger i veckan och sommarlägret är en av de absolut mest centrala delarna av detta. Det är då vi samlas från alla delar av landet, lär oss av varandra och utbyter erfarenheter. Alla som varit med på minst ett tillfälle där olika klubbar möts lär vara bekant med fenomenet att olika klubbar gör ”samma” sak på olika vis. En källa till mycket frustration för all del, men enligt min uppfattning också utgör en stor del av precis det som håller oss vid liv. Genom att se andras variationer dyker automatiskt frågeställningen upp: ”Jaha, gör du SÅ på den tekniken. Hur kommer det sig?” Det är så vi utvecklas och det är så vi växer. Både som individer och förbund. Var intresserad. Var nyfiken. Ställ frågor. Lär dig något nytt. Väx!

Det blir vad du är villig att göra det till.

Ny termin, nya tider

Äntligen är sommaren över och därmed sätter en ny termin igång när som helst nu – på onsdag den 2:e september närmare bestämt! Denna termin bär med sig en hel del stora förändringar av träningstiderna och vår förhoppning är att det ses som enbart positivt för alla inblandade. Bland annat har vi fått tillbaka torsdagstiderna igen (!) och eftersom de gemensamma träningarna kungfu / sanshou på samma tider bara inneburit positiva fördelar och starkare gemenskap så vill vi köra vidare på det. Istället för att ha en dag gemensam och varsin egen har vi valt att utöka så alla tre tiderna kör gemensamt. Både kungfu och sanshou får alltså en extra dag till sitt förfogande. Mer träning för alla!

Även barn- och juniorgrupperna står inför lite förändrat upplägg. Först och främst så utgår lördagar helt och hållet, men oroas inte – det kommer inte innebära mindre tid åt dessa utan snarare tvärtom. På tisdagar inleder barngruppen klockan 18 med en timmas träning precis som tidigare. Nytt för i år är att just detta pass kommer vara fullt fokuserat på nybörjare, deras behov. Även tidigare elever får naturligtvis alltid också vara med på denna grundträning. Nytt för i år är att det kommer hållas ett separat pass för avancerade elever på torsdagar 18 – 19. Juniorgruppen har den kanske största förändringen. Istället för en timmas träning två gånger i veckan kommer de nu ha två timmars träning en gång i veckan för att bättre förbereda inför övergången till vuxengruppen vars pass är två timmar långa. Men inte nog med det – i och med utökade antalet dagar kommer juniorer även få testa på att vara med på vuxenträningen på torsdagar.

Låter det rörigt? Sammanfattningsvis är höstens tider som följer:

Kung-Fu VuxengruppKung-Fu JuniorgruppKung-Fu BarngruppSanshouQi-Gong
Måndagar 19:00-21:00
Onsdagar 19:00-21:00
Torsdagar 19:00-21:00
Tisdagar 19:00-21:00
Torsdagar 19:00-21:00
Tisdagar 18:00-19:00
Torsdagar 18:00-19:00
Måndagar 19:00-21:00
Onsdagar 19:00-21:00
Torsdagar 19:00-21:00
Måndagar 18:00-19:00

Terminsstart vårtermin 2014 Kung Fu och Sanshou

Hej alla nya som gamla Sanshou och Kung Fu Elever,

 

Untitled333-1

Vi har så smått tjuvstartat terminen utan att göra för mycket väsen över det hela.

Nu vill jag passa på och välkomna nya som gamla elever till vår träning.
Vi har under denna terminen ändrat lite tider och lite kostnader.
Har du inte redan gjort det så tryck Börja Träna och anmäl er inför terminstarten.


Träningstider:

 Måndagar 19 – 21  Kung Fu och Sanshou

Onsdagar 19 – 21 Kung Fu

Torsdagar 19 – 21 Sanshou

Övrig info:

Denna terminen kommer vi endast ha en samlad träningsavgift för Sanshou och Kung Fu vilket ger dig möjligheten
att få ännu mer variation i din träning och för ett ännu bättre pris. 

Träningsavgifter för 5-15 år ändras till 250kr samt 15-25år ändras till 550:- och en
avgift för personer över 25 år ändras till 950:-.

Medlemsavgiften kommer ändras till 250:-/ termin.

För att få träna skall både medlemsavgift och träningsavgift betalas för terminen.

 

Gaolin Evefall

Terminstart Barn- och Juniorgrupp!

Med ett nytt år kommer en ny termin som drar igång, och vi har mycket nytt att se fram emot i vår! Först och främst utökas Barn- och Juniorgrupperna till två pass var per vecka, istället för bara ett. Observera även att tiderna för lördagsträningen är ändrade:

Tisdagar: Barngrupp 18:00-19:00. Juniorgrupp 19:00-20:00
Lördagar: Barngrupp 10:00-11:00. Juniorgrupp 11:00-12:00

Dubbelt så mycket tillgänglig tid innebär att det kommer vara lätt för nya elever att komma in i gruppen och lära sig. För återkommande elever som varit med tidigare kommer det introduceras något som jag vet det finns intresse för och brukar ställas frågor om redan tidigt i träningskarriären. Utan att gå in på exakt vad det är, men ni kommer inte bli besvikna!

Givetvis hoppas vi på stort intresse för båda grupperna så tipsa gärna era syskon, kompisar och andra ni vill ha med! Vi kan dock inte ta emot obegränsat antal elever, så föranmäl er genom att klicka längst upp till höger på länken ”Börja träna här” så vi får en uppfattning om ungefär hur många som är intresserade. Vi vill absolut inte behöva neka någon men om det skulle bli så många att vi inte kan ta emot alla, så ges förtur till de som föranmält sig.

Till alla föräldrar – om ni har frågor så kom mer än gärna in en stund före passen så svarar vi på alla eventuella funderingar ni har.

Tisdag den 14:e januari börjar vi – välkomna!

//

Tony Pinberg – Totay.

Barn- och Juniorgruppen, terminsuppehåll

Jag skulle vilja passa på och tacka Niklas och Kristoffer Sörqvist för det gångna året och
önska er lycka till med era framtida åtaganden.

Ni har gjort en fantastisk insats under året och vi är väldigt glada över att
ni hjälpt Borås klubben att driva barn och juniorsektionen.

Detta märktes idag när vi avslutade terminen där vi hade många som erövrade sin första
andra och även en på sin tredje juniorgrad. Det var många duktiga elever
med en brinnande hunger för vad framtiden kommer att ge i form av nya tekniker och
spännande former.

Terminen är nu slut och jag vill även passa på att önska alla flitiga juniorer en god jul
och en god fortsättning.

Jag hoppas vi syns nästa termin. Håll ett öga på hemsidan inför nästa termin så ni inte missar terminsstarten
och glöm inte att intresseanmäla er innan terminsstarten så ni säkrar att få en plats.

MVH

GaoLin

Sverker Evefall