Kategoriarkiv: Nybörjarintag

Välkommen till en helt ny termin!

Kära medlemmar!

Det har äntligen blivit dags att sparka igång höstterminen i T.I.A. Borås – bättre sent än aldrig! Det ska bli fantastiskt roligt att träffa dig igen och se svettpärlorna gnistra likt aldrig förr.

Terminen drar igång igen nu på måndag den 22:a augusti klockan 19.00! Då inleder vi terminen med en kung fu träning. Ämnar du att träna sanshou / kinesisk kickboxning är första träningen kvällen därpå, tisdagen den 23:de augusti klockan 19.00!

Den kommande terminen bjuder på en hel del nya möjligheter och spännande förändringar, så läs mina kommande rader noggrant!

Ny träningslokal

Den största och kanske mest omfattande förändringen som skett under sommaruppehållet är att vi bytt träningslokal. Vi kommer alltså inte vara i Bäckängsymnasiets idrottshall längre. Ställer du dig där och väntar på att få träna i höst kommer det bli väldigt ensamt och långtråkigt för dig, så skit i det! Bege dig istället till vår nya träningshall! Vi kommer under hösten bedriva all vår verksamhet (kung fu, qi gong och sanshou) i Bergdalskolans idrottshall som ligger på Gustav Adolfsgatan 81, 504 57 i Borås. Den nya hallen ligger ett stenkast ifrån Bäckängsgymnasiet och går att nå med 7:ans buss. Se karta nedan!

Nya träningstider

Den nya idrottshallen ger oss många nya möjligheter! Vi kommer bland annat ha plats för sandsäckar och få tillgång till en ljudlig stereo som kommer fylla upp hallen med basdunk från Zo Gaau Lövqvist spellista under träningarna! Bergdalskolans idrottshall är dock mindre än vår gamla idrottshall, detta medför vissa schemaförändringar då vi inte längre får plats med två grupper samtidigt i hallen – ett angenämt problem när man tänker närmare på saken.

Därför kommer vi att återgå till den gamla schemamodellen där varje sektion i klubben (kung fu-sektionen, qi gong-sektionen och sanshou-sektionen) tränar på separata dagar, men under samma tider som förra terminen. Nedan kan du se en komplett lista på de nya träningstiderna och vilka dagar varje sektion är i hallen och svettas! På vår förstasida kan du numera även se ett komplett träningsschema som innehåller alla kommande träningar under höstterminen, samt vilka tränare som är ansvariga för varje pass.

Kung Fu VuxengruppKung Fu Barn/JuniorSanshouQi Gong
Måndagar 19:00-21:00
Onsdagar 19:00-21:00
Tisdagar 18:00-19:00
Torsdagar 18:00-19:00
Tisdagar 19:00-21:00
Torsdagar 19:00-21:00
Måndagar 18:00-19:00

Två träningar i veckan för både Kung fu- och sanshou-sektionen

Förra verksamhetsåret gjorde vi i klubbledningen ett litet experiment då vi utökade träningstiderna för kung fu och sanshou med en träning i veckan. Allt som allt var det alltså tre träningar i veckan för båda sektionerna. Detta visade vara väldigt arbetsamt för oss instruktörer och inte allt för givande för våra medlemmar, eftersom det flesta av er valde att träna två av tre dagar i veckan oavsett. Därför kommer vi återgå till två träningstider i veckan för både kung fu och sanshou den kommande terminen. Detta kommer ge träningarna en bättre kvalitet och förhoppningsvis större grupper. Återigen, ovan kan du se vilka dagar varje sektion tränar i detalj.

Vi har fler underbara överraskningar åt dig i höst, men dessa får du förtjäna genom att dyka upp på träningarna!

Gaau Lin Sverker, jag och våra hjälpinstruktörer ser verkligen fram emot att träffa dig igen! Glöm inte att vi har nybörjarintag i början av terminen, så dra med kusiner och syskon till hallen och introducera dem till en ny och spännande träningsform (eller se det som en giltig anledning att få ge dem på käften)! Är det så att du har några frågor angående vad som helst om träning eller klubben kan du enkelt komma i kontakt med oss genom kontaktformuläret som du finner under Administration -> Kontakt.

Vi ses nästa vecka! Varmt välkommen till Borås bästa kampsportsklubb – T.I.A. Borås!

Train hard, fight easy.

Andréas Sjöblom
教练 Gaau Lin

Nu är det dags – terminsstart den 11 Januari!

Äntligen – den långa och tradiga jul- och nyårshelgen är över! Nu kan vi lägga torra pepparkakor och sötsliskig glögg åt sidan och återgå till en vardag full med rolig träning, hejdlöst svettande och envist kämpande! Kort och gott; allt som gör livet gôtt att leva (som vi säger på västgötska)!

Träna kampsport i Borås

Nu på måndag den 11 Januari klockan 19.00 drar vårterminen igång och självklart hoppas både Gaau Lin Evefall och jag på att se dig och så många andra medlemmar som möjligt på plats i hallen! 2015 var på alla vis ett rekordår för T.I.A. Borås, det bästa året någonsin i klubbens 12 år långa historia. Men, som du säkert vet är rekord bara till för att överkommas, och det är precis vad vi planerar att göra under 2016.

Under 2016 kommer vi satsa på att kämpa till oss ännu fler medaljer under olika tävlingar och dekorera ännu fler kung fu krigare med välförtjänta bältesgrader! Ord kan inte beskriva hur mycket vi ser fram emot att få åka på träningsläger runt om i Sverige och knyta ännu starkare band till våra systerklubbar inom T.I.A. Sweden. Det är trots allt vårat starka förbund (T.I.A. Sweden) som i slutändan gör vår kampsportsklubb till något utöver det vanliga, det som skiljer oss från alla ensamstående McDojos där ute. Tack vare vårt förbund har vi stolta kinesiska traditioner att föra vidare in i 10-talet. Tack vare vårt förbund kan vi utveckla våra elevers kunskap och tränares kompetens på ett vänskapligt vis som andra kampsportsklubbar bara kan drömma om.

Både Gaau Lin Evefall och jag ser fram emot att ta 2016 med storm. Tillsammans med dig och alla andra elever i T.I.A. Borås kommer vi göra detta till det bästa kampsportsåret någonsin!

Träningarna drar som sagt igång på Måndag den 11 Januari klockan 19.00, våra träningar löper på efter samma träningstider och i samma träningshall som föregående termin. Om du som läser detta just nu vill veta exakt vilka träningstider vi kör efter och vart vi håller till kan du klicka på ”Vanliga frågor” i menyn för att hitta svar.

Är du nybörjare och funderar på att börja träna hos oss välkomnar vi dig mer än gärna! Allt du behöver göra för att träna hos oss är att skriva in dig via den här webbplatsen. Klicka bara på ”Börja träna!” i menyn så är du hos oss och svettas på nolltid!

Återigen, varmt välkomna tillbaka till Borås bästa kampsportsklubb – T.I.A. Borås!

Andréas Sjöblom
教练 Gaau Lin

Ny termin, nya tider

Äntligen är sommaren över och därmed sätter en ny termin igång när som helst nu – på onsdag den 2:e september närmare bestämt! Denna termin bär med sig en hel del stora förändringar av träningstiderna och vår förhoppning är att det ses som enbart positivt för alla inblandade. Bland annat har vi fått tillbaka torsdagstiderna igen (!) och eftersom de gemensamma träningarna kungfu / sanshou på samma tider bara inneburit positiva fördelar och starkare gemenskap så vill vi köra vidare på det. Istället för att ha en dag gemensam och varsin egen har vi valt att utöka så alla tre tiderna kör gemensamt. Både kungfu och sanshou får alltså en extra dag till sitt förfogande. Mer träning för alla!

Även barn- och juniorgrupperna står inför lite förändrat upplägg. Först och främst så utgår lördagar helt och hållet, men oroas inte – det kommer inte innebära mindre tid åt dessa utan snarare tvärtom. På tisdagar inleder barngruppen klockan 18 med en timmas träning precis som tidigare. Nytt för i år är att just detta pass kommer vara fullt fokuserat på nybörjare, deras behov. Även tidigare elever får naturligtvis alltid också vara med på denna grundträning. Nytt för i år är att det kommer hållas ett separat pass för avancerade elever på torsdagar 18 – 19. Juniorgruppen har den kanske största förändringen. Istället för en timmas träning två gånger i veckan kommer de nu ha två timmars träning en gång i veckan för att bättre förbereda inför övergången till vuxengruppen vars pass är två timmar långa. Men inte nog med det – i och med utökade antalet dagar kommer juniorer även få testa på att vara med på vuxenträningen på torsdagar.

Låter det rörigt? Sammanfattningsvis är höstens tider som följer:

Kung-Fu VuxengruppKung-Fu JuniorgruppKung-Fu BarngruppSanshouQi-Gong
Måndagar 19:00-21:00
Onsdagar 19:00-21:00
Torsdagar 19:00-21:00
Tisdagar 19:00-21:00
Torsdagar 19:00-21:00
Tisdagar 18:00-19:00
Torsdagar 18:00-19:00
Måndagar 19:00-21:00
Onsdagar 19:00-21:00
Torsdagar 19:00-21:00
Måndagar 18:00-19:00

Terminsstart vårtermin 2014 Kung Fu och Sanshou

Hej alla nya som gamla Sanshou och Kung Fu Elever,

 

Untitled333-1

Vi har så smått tjuvstartat terminen utan att göra för mycket väsen över det hela.

Nu vill jag passa på och välkomna nya som gamla elever till vår träning.
Vi har under denna terminen ändrat lite tider och lite kostnader.
Har du inte redan gjort det så tryck Börja Träna och anmäl er inför terminstarten.


Träningstider:

 Måndagar 19 – 21  Kung Fu och Sanshou

Onsdagar 19 – 21 Kung Fu

Torsdagar 19 – 21 Sanshou

Övrig info:

Denna terminen kommer vi endast ha en samlad träningsavgift för Sanshou och Kung Fu vilket ger dig möjligheten
att få ännu mer variation i din träning och för ett ännu bättre pris. 

Träningsavgifter för 5-15 år ändras till 250kr samt 15-25år ändras till 550:- och en
avgift för personer över 25 år ändras till 950:-.

Medlemsavgiften kommer ändras till 250:-/ termin.

För att få träna skall både medlemsavgift och träningsavgift betalas för terminen.

 

Gaolin Evefall

Terminstart Barn- och Juniorgrupp!

Med ett nytt år kommer en ny termin som drar igång, och vi har mycket nytt att se fram emot i vår! Först och främst utökas Barn- och Juniorgrupperna till två pass var per vecka, istället för bara ett. Observera även att tiderna för lördagsträningen är ändrade:

Tisdagar: Barngrupp 18:00-19:00. Juniorgrupp 19:00-20:00
Lördagar: Barngrupp 10:00-11:00. Juniorgrupp 11:00-12:00

Dubbelt så mycket tillgänglig tid innebär att det kommer vara lätt för nya elever att komma in i gruppen och lära sig. För återkommande elever som varit med tidigare kommer det introduceras något som jag vet det finns intresse för och brukar ställas frågor om redan tidigt i träningskarriären. Utan att gå in på exakt vad det är, men ni kommer inte bli besvikna!

Givetvis hoppas vi på stort intresse för båda grupperna så tipsa gärna era syskon, kompisar och andra ni vill ha med! Vi kan dock inte ta emot obegränsat antal elever, så föranmäl er genom att klicka längst upp till höger på länken ”Börja träna här” så vi får en uppfattning om ungefär hur många som är intresserade. Vi vill absolut inte behöva neka någon men om det skulle bli så många att vi inte kan ta emot alla, så ges förtur till de som föranmält sig.

Till alla föräldrar – om ni har frågor så kom mer än gärna in en stund före passen så svarar vi på alla eventuella funderingar ni har.

Tisdag den 14:e januari börjar vi – välkomna!

//

Tony Pinberg – Totay.

Inför höstterminen 2013

Tjin!

Nu börjar terminsstarten närma sig med stormsteg! Därför kommer här ett inlägg med olika saker som kommer att gälla för den kommande terminen i de olika sektionerna och i klubben som helhet. Det är en hel del information, så läs igenom allt noggrant och ställ gärna frågor om det är något som är oklart.

Träningstider

Som du säkert redan vet kommer vi dra igång terminen med buller och brak på måndagen den 2:a september. Alla sektioner kommer att träna under samma dagar och tider som de gjorde förra terminen. Som vanligt kommer alla träningstillfällen och händelser finnas tillgängliga här på hemsidan. Du ser de alltid de 5 kommande händelserna i högerspalten och träningstiderna finner du här.

Nybörjarintag

Alla sektionerna kommer ta emot inskrivna nybörjare från och med den första träningen. Vi har som mål att expandera vår verksamhet en hel del under den kommande terminen, så se till att sprida ordet om vår klubb till alla du har i dina cirklar på Google+, alla följare du har på Twitter och alla vänner som du har på Facebook. Kanske känner inte du någon som du vet skulle vara intresserad av vår verksamhet, men de du sprider ordet till känner förmodligen till några som är intresserade. Glöm inte att vara med och sätta upp planscher nu på söndag, det är den sista chansen att hjälpa till med marknadsföring innan terminen drar igång!

Juniorgrupp

På Gaolin Evefalls initiativ har vi valt att expandera vår verksamhet ytterligare den här terminen genom att dra igång en juniorgrupp i Kung-Fu som kommer att ta emot elever som är mellan 12 och 15 år gamla. Juniorgruppen blir ett ypperligt sätt att förbereda unga elever för vår reguljära Kung-Fu grupp med vuxna elever. Det blir också en perfekt grupp för de unga elever som vuxit ifrån den hopp och lek som barnträningen ofta innehåller. Det händer ju som bekant en hel del med både kropp och psyke under åldrarna 7 till 15. Terminsavgiften för juniorgruppen blir samma som för barngruppen – 350 Kr. Juniorgruppen kommer att träna på lördagar mellan 09.00 och 10.00.

Träningsupplägg för vuxengruppen i Kung-Fu sektionen

Det Kung-Fu system som vi utövar inom T.I.A. är ett komplett stridssystem med en enorm teknisk bredd. Det innehåller långt fler tekniker och kampprinciper än de som är nödvändiga att kunna för att gradera till en ny grad. Som instruktörer ser vi det som en självklarhet att du som Kung-Fu elev ska få möjlighet att prova på och ta del av den fulla bredden av vårat system, med vapenträning, brottning, självförsvar mm. under tiden som du stiger i graderna. Därför kommer vi att dela upp de två träningstillfällena vi har med den vuxna Kung-Fu gruppen och graderingsträna en dag i veckan och låta den andra dagen hålla ett öppet tema där instruktören sätter ihop ett pass med tekniker som bygger på- eller sträcker sig bortom de graderingsteknikerna som står i läroplanen. Det göra att du som elev får en mer allsidig träning och chans att upptäcka nya spännande områden i vårt fantastiska Kung-Fu system. Genom att en träning i veckan håller ett öppet tema ges det också utrymme till att träna fri kamp, vilket är ett område som länge fallit mellan stolarna i den vuxna Kung-Fu gruppen. Det är tekniker för kamp som du tränar och det är i kamp som teknikerna ska testas för att göra dig till en duktig utövare.

Den tid som vi avsatte för den elevledda fria träningen under helger kommer att utgå av ekonomiska anledningar.

Som vanligt kommer det anordnas träningsläger och andra event inom T.I.A. den kommande terminen, men det event som vi lägger fokus på redan nu är graderingen som kommer att ske i Älmhult den 7:de december! Vi kommer ha samma upplägg på graderingsträningarna som förra terminen där Sverker och jag tar några grupper var och genomför två provgraderingar tillsammans inför den skarpa graderingen. Den första provgraderingen kommer äga rum den 7:de oktober och den andra kommer äga rum den 6:e November. En elev måste få godkänt på den sista provgraderingen för att gradera skarpt. Det finns inget roligare för en instruktör än att se när duktiga elever klättrar i graderna, därför är detta ett event som jag personligen ser fram emot väldigt mycket redan nu.

T.I.A. Swedens ledningsgrupp

T.I.A. Swedens ledningsgrupp

Ny Kung-Fu instruktör

Som du kanske redan vet har våran käre Sverker Evefall tillsammans med sin fru utökat sin familj med en liten dotter. Detta är såklart fantastiskt roligt och vi önskar honom ett stort grattis och lycka till! För att Sverker ska få så mycket tid som möjligt med sin familj har vi valt att utöka tränarstyrkan med en till instruktör och det är Markus Svedin som numera kommer att tituleras Djeu-Gao Svedin. Den vuxna Kung-Fu gruppen har gått alldeles för länge utan en Djeu-Gao, så det kommer kännas fantastiskt att starta den nya terminen med en starkare tränarstyrka.

Träningsupplägg för Sanshou sektionen

I Sanshou-sektionen kommer vi att träna på som vi gjorde under den föregående terminen. Djeu-Gao Karlsson och jag kommer förmodligen dela upp träningarna lite mer jämlikt under den kommande terminen vilket känns skönt för oss båda.

Högre mästare

Som en liten avslutande nyhet kan jag berätta att T.I.A. Swedens ledningsgrupp (Paul Roos, Magnus Dahlquist, Johan Wehlin och Michael Quist ) som du kan se här till höger har varit nere i Portugal och genomfört graderingar som alla vart lyckade! Det är såklart underbart eftersom det innebär ytterligare kunskap till vårt nationella förbund.

Det var allt för denna gången! Tagga för en ny och rolig termin i T.I.A. Borås!

Andréas Sjöblom – Chefsinstruktör

Start på vårterminen 2012

Hej alla glada kampsportare!

Nu drar en ny termin igång på allvar. För gamla medlemmar har vi redan tjuvstartat på olika håll och alla är varmt välkomna tillbaks och hoppas ni har haft en härlig Julledighet.

För er som missat, så är det kick-off läger i Kristianstad till helgen och vi kommer samla ihop minst en bil för att åka ner och delta. Mer info om lägret finns på förbundets hemsida (tia-sweden.org)

Nybörjarintag:

Är du intresserad av att börja träna hos oss så börjar vi välkomna nya medlemmar nästa vecka (V3 -16/1). Anmäl er HÄR!

Träningstider

Kung Fu: Måndagar 19-21, Onsdagar 19-20

Sanshou: Tisdagar 18-20, Torsdagar 19-21

Qi-Gong: Lördagar 11-13

Barngrupp: Lördagar 10-11* (start 28/1)

(Dessa tider gäller för VT2012, de som står på förbundets och våran hemsida kommer uppdataras inom kort)

* Nytt för i år är alltså en barngrupp, eftersom detta är helt nytt och vi fortfarande inte vet hur stort intresse som finns för detta kommer vi att välkomna 7-10 åringar. Är du mellan 10-15 år ber vi dig att höra av dig med en intresseanmälan så kan vi titta på möjligheten att skapa en Juniorgrupp till HT2012 om intresset är tillräckligt stort.

Mvh Sverker Larson, Ordförande