Kategoriarkiv: Okategoriserade

Terminsstart!

ÄNTLIGEN!!

Höstterminen 2017 drar igång med mängder av kungfu, sanshou och qigong! (nybörjarintag under september månad, så passa på)

Måndag 4:e september:

18:00 Qigong-gruppen

19:00 Kungfu-gruppen

 

Tisdag 5:e september:

18:00 Barn- och juniorgruppen (nybörjare till och med grad 3)

19:00 Sanshou-gruppen

 

Onsdag 6:e september:

19:00 Kungfu-gruppen

 

Torsdag 7:e september:

18:00 Barn- och juniorgruppen (från och med grad 4 och uppåt)

19:00 Sanshou-gruppen

 

Du behöver absolut inga förkunskaper, särskild utrustning, personlig inbjudan eller hemliga handskakningar för att komma – bara valfria träningskläder och vattenflaska! Det ALLRA svåraste du kommer utsättas för är att över huvud taget ta dig till lokalen! ”Orkar inte” är en riktigt kass undanflykt ;)

Terminsstar Barn och Juniorgrupp

Tränar du i någon av Vuxengrupperna behöver du inte läsa vidare.

Denna veckan börjar terminen för alla våra unga elever. Tyvärr har vi lite mindre lokaler tillsammans med en lite mindre tränar trupp då Alice har lämnat oss för studier.
Vi önskar henne lycka till!

Detta har gjort att vi varit tvungna att begränsa storleken på grupperna och tyvärr har vi ingen möjlighet att ta emot nya elever i höst. Tyvärr har det blivit lite förvirring kring detta då ni som skrivit in er här på hemsidan fått ett automatiskt utskick  när ni skriver in er om att terminen drar igång och att ni är välkomna gamla som nya, detta gäller dock endast vuxengrupperna i kung fu och Sanshou.

Jag får be om ursäkt för förvirringen.

Vi jobbar på att hitta fler tränare för att kunna möta efterfrågan bättre till vårens termin. Det är väldigt tråkigt att vi inte har möjlighet att ta emot alla.

För er som graderade under föregående termin har fått ett utskick om vilken grupp ni har hamnat i. Finns ni inte i listan nedan har ni tyvärr inte fått någon plats utan får vänta på att det blir en plats ledig i tisdagsgruppen.

Vi har även här fått begränsa ner avancerad gruppen till ett pass i veckan för att kunna få våra scheman att gå ihop. Trots detta har vi denna terminen fullt med små överraskningar i vårt teknikarsenal. Den avancerade gruppen kommer få bekanta sig med ormen där vi kommer titta
på mycket smått och gott. De som hamnat i tisdagsgruppen kommer få bekanta sig med tigern lite bättre.

Torsdags Gruppen (Orm) 18-19 startm 25/8
Kevin Glamheden
John Haeger
Conrad Hatting
Tor Lindbäck
Sedat Kaya
Eddie Glamheden
Maja Forsberg
Melda Kaya
Liam Glamheden
Sebastian Henriksson

Tisdags Gruppen (Tiger) 18-19 start 23/8
Kevin Roos
Nikodemus Snellman
Ludvig Spetz
William Spetz
Christofer Good
Klara Asphell
Ali Shaka
Edvin Maxsumic
Emilio Moberg
Jamal Bublic
Lova Eklöf

Information om sommarlägret i Lund 2016

Qǐng kära medlemmar,

Som bekant är det sommarläger i Lund i helgen. Vi är 14 anmälda från Borås!

Det gläder både oss chefsinstruktörer och T.I.A. Sweden att vi är så pass många från Borås som åker ner på årets sommarläger – väldigt roligt!

Vissa kommer ta sig ner under fredagseftermiddagen, men de flesta av oss kommer åka ner på fredag morgon för att vara på plats i Lund när lägret startar. Vi har tre bilar som åker på fredag morgon. Klockan 07.50 på fredag (1/7) samlas vi utanför träningshallen för avfärd. Uppdelningen i bilarna ser ut som följer:

Bil 1 Bil 2 Bil 3
Tony Pinberg

Alicia Josefsson

William Jigbring

Monica Nilsson

Andreas Sjöblom

Louise Beckman

Rebecka Paldanius

Emma Nuorimaa

Matti Manhem

Vi kommer stanna i värnamo på vägen ner för att äta frukost.

Beräknad hemkomst kommer vara runt kl 19.00 på söndagskvällen.

Information om vad lägret har att erbjuda, vilka pass som kommer hållas och vad du ska packa ner i väskan hittar du på http://www.sydshaolin.com/summercamp/ – den officiella informationssidan för sommarlägret.

Var noga med att packa ner knivatrapp och full sparringutrustning.

Har du några frågor kan du använda kontaktformuläret under ”kontakta oss” i menyn.

Vi ses 07.50 vid träningshallen – pigga och glada!

教练 Sjöblom

Vidga dina vyer

Igår reste jag och Gaau Lin Sjöblom iväg på en roadtrip för att medverka vid något alldeles speciellt så jag tänkte nu dela med mig av lite reflektioner angående detta.

Alla som tränar någon form av kampsport har i grova drag en uppfattning om vad som väntar i framtiden. Det kan röra sig om mer eller mindre kvalificerade gissningar om vad som kan tänkas hända inom en vecka, månad, termin eller kanske till och med nästa termin. Desto längre tidsrymd man överblickar desto mer handlar det bara om rent graderingsinnehåll. Det är viktigt, men det får inte utgöra det enda man fokuserar på. Vi tränar ett system som erbjuder så mycket mer än så! Inte nog med att vi har ”något för alla” på så vis att vi har både kungfu, sanshou, qigong och taichi inom samma förenings tak, utan vi har förmånen att träna i ett gammalt familjesystem. Det innebär att förr i tiden var det tillgängligt bara för en ytterst sluten krets där enda möjligheten att få träna var att antingen födas eller adopteras in i familjen.

Idag ser det annorlunda ut. En familjemedlem som förmedlar hemligheter till utomstående behöver inte längre räkna med att råka ut för en dödlig olycka under sina bröders händer, utan idag är inställningen den omvända – Loi Minh vill att kunskapen ska spridas! Detta är fortfarande relativt nytt, att vår stormästare öppnat upp familjens hemligheter för utomstående, men fortfarande finns det en inre krets av familjen.

Alla som tränar systemet under de ledord vi inleder och avslutar varje pass med är del av kungfufamiljen där samhörighet smids i blod, svett och tårar. Den innersta kretsen av stormästaren och hans allra närmsta kallas Jap Sat Dai Zi. Att bli accepterad in i det brödraskapet är att adopteras in i stormästarens familj och är den högsta äran – och största ansvaret – som går att uppnå! Vägen dit är kantad av långt och hårt arbete och innebär livslång hängivelse till systemet och familjen. Själva inträdet i familjen är ett ceremoniellt tillfälle, och det var en sådan händelse som inträffade igår för Lorenzo Petersson som nu upptagits i familjens innersta krets! Stort grattis till honom! Ceremonin föregicks av att den blivande familjemedlemmen visade upp sin tekniska förmåga för stormästaren med två former (chinna och gaicheck) samt en parkamp med stav – alltihopa i rytm till trumma. Lorenzo presterade detta med bravur!

Efter denna uppvisning och själva ceremonin, tal och välkomnande hölls ännu en uppvisning – denna gång av Sifu Peter Lyzell i samband med att han graderats till fjärde mästargraden! Denna uppvisning är något mer svår att beskriva då varken ord eller bilder gör det riktig rättvisa. Tänk er själva följande beskrivningar:

  • Sätt fast en porslinsskål på magen och från denna marklyfta 46 kg med en vajer.
  • Lägg två ätpinnar vertikalt längs magen och placera ett svärd mot magen som sedan hamras med en enorm klubba så endast pinnarna går sönder.
  • Lägg halsen över en fixerad kniv, placera en likadan kniv på nacken och lägg två stenskivor ovanpå den sista, som sedan slås sönder med slägga – utan att bli giljotinerad på kuppen.

indexAtt ta sig i kragen och komma till träningarna är naturligtvis själva grunden i vad det innebär att utöva kungfu, och personerna man tränar med är fundamentet för hur man trivs. Precis som med släktskap man föds till är det inte alltid man kommer överens, och stundtals kommer det uppstå konflikter men vi är alla del i samma familj! Det är min bestämda övertygelse att vad som avgör huruvida man blir långvarig i systemet är inte bara hur mycket man svettas, svär och nöter på sina tekniker, förbereder sig för sin nästa grad / tävling och liknande. Allt detta är mål av kortsiktig karaktär. Det är min bestämda övertygelse att vad som avgör huruvida man blir kvar långsiktigt i systemet är om man engagerar sig i att medverka vid alla de händelser och event som anordnas utöver den ordinarie träningen. Det som smids på träningsgolvet till vardags – det är här det förädlas till sann gemenskap. Det blod, svett och tårar som kommer fram på träningarna, det är här de banden förfinas till familjeband! Inte bara vid inträdesceremonier och mästargraderingar, utan vid alla sommarläger, kickoffer, seminarier, daisi-träningar och annat som dyker upp. Se till att hålla ögon och öron öppna för vad som händer runtomkring dig, och se till att delta!

Familjen och gemenskapen är vad som skiljer oss från mängden. Ta stolthet i det!

Det är skillnaden mellan att utöva vilken generisk kampsport som helst, och att vara en del av systemet!

Det är upp till dig att utgöra den skillnaden!

/ Zo Gaau Tony Pinberg

Medlemsavi:er Våren 2016

Hej alla Krigare.

Terminen är i full gång. Vi hoppas du redan hunnit med ett och annat svettigt pass.

Som ni kanske noterat så har medlemsavi:n kommit på mailet.

Följande fel i texten har upptäckts av en observant medlem. Det står att det är för
Höstterminen 2015.
Detta är fel och skall stå Vårterminen 2016 i mailet. Så ni kan betala mot denna Avi.

Har ni ännu inte fått något mail med en Avi. Så skicka ett mail till mig som Kassör (sverker@boraskungfu.com). Så ska vi se vad som har hänt och varför ni saknas i vårt medlemsregister.

Mvh TIA Borås (Sverker)

Kallelse till årsmöte 2015

Onsdag den 11:e februari kommer föreningen hålla sitt årliga årsmöte. Det ger dig som har tränat under höstterminen 2014 en möjlighet att vara med och bestämma hur föreningen skall styras i framtiden.

Plats: Träningshallen, 4:e villagatan
Datum: 2015-02-11
Tid: 19:00 – 21:00

Har du en egen punkt som du vill behandla på årsmötet kan du skicka en motion till:

Sebastian Wass  (wass.sebastian@gmail.com)


Handlingar från styrelsen: här